Goud glijdt in europa

21-07-2012 21:04

goudprijs viel op vrijdag, blijven op schema voor een wekelijks verlies, zoals de euro en aandelenmarkten uitgebreid eerdere dalingen en investeerders beteugeld in de verwachtingen voor het edelmetaal-vriendelijke nieuwe maatregelen om de Amerikaanse economie te stimuleren. Het worstelen euro raakte een sessie dieptepunt ten opzichte van de Amerikaanse dollar en Europese aandelen uitgebreid hun daling na de Spaanse regio Valencia zei dat het zou proberen de centrale overheid helpen om haar schulden terug te betalen.

Spot goud daalde met 0,3 procent op $ 1,577.04 per ounce op 1.334 GMT, terwijl de Amerikaanse goud futures voor de maand augustus de levering daalden met 3,60 dollar per ounce op $ 1,576.80. De goudmarkt is geworden gedomineerd door korte-termijn beleggers die kopen en verkopen op relatief kleine prijs beweegt, analisten, waardoor het metaal gekoppeld binnen een $ 32 range van deze week, het smalste wekelijkse verspreiding in meer dan drie maanden. "Elke keer als we gaan naar 1.570 dollar, een aantal verspreide fysieke gerelateerde inkoop ontstaat," Afshin Nabavi, hoofd van de handel op MKS Finance, gezegd. "Maar er lijkt een goede verkoop van ongeveer 1.590 dollar-niveau ook. Het is al een hele lange week binnen dit bereik. De volatiliteit is gedaald als goed."

De vraag naar goud in de grote consumenten India bleef zwak als de rupee afgestaan ​​meer terrein aan de dollar, het stimuleren van lokale gouden prijzen. Gold de invoer in India hebben al gezien een meer dan 50 procent daling van dit jaar, en zullen waarschijnlijk blijven dalen in de komende kwartalen. De 's werelds grootste goud-backed exchange-traded fund, New York SPDR Gold Trust, meldde een van negen ton daling van de in haar bezit heeft op donderdag, de grootste eendaagse uitstroom sinds mei 22, waardoor de totale reserves om een ​​zes maanden durende laag. "Gezien de ineenstorting van de rupee, goud prijzen in India nog steeds dicht bij de hoge tonen, die de sieraden markt wordt het doden van op dit moment op te nemen," Citigroup-analist David Wilson gezegd.

 Goudprijs per kilo snel trokken zich terug uit hoogtepunten van de week na de Federal Reserve chief Ben Bernanke gaf geen enkele aanwijzing van een verdere kwantitatieve versoepeling om de groei in een toespraak te stimuleren aan het Congres op dinsdag. Officiële sector kopen was aangemerkt als een belangrijke ondersteuning voor de markt. Russische centrale bank haar goudreserves verhoogd met nog eens 200.000 ounces of 6,2 ton in juni, de gegevens op haar website zien op vrijdag, waarbij haar bezit heeft tot een totaal 29.5 miljoen ounces.

Onder andere edele metalen, zilver daalde met 1 procent op 26,89 dollar per ounce, terwijl ter plekke platina daalde met 0,6 procent op $ 1,404.25 per ounce en spot palladium daalde met 0,9 procent op 574,25 dollar per ounce. Miner Anglo American, de moedermaatschappij van de nummer een platina mijnbouwer Anglo American Platinum, zei verfijnde platina productie van 623.000 ounces, een daling van 3 procent bedroeg in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Het resultaat kwam een ​​dag na een ingrijpende herschikking van haar Zuid-Afrikaanse eenheden die een nieuwe baas voor haar platina-eenheid na het vertrek van chief executive Neville Nicolau inbegrepen. "Anglo Platinum de problemen van de toenemende druk op de Zuid-Afrikaanse producenten te markeren, zoals sterk hogere arbeidsproductiviteit, diesel en elektriciteit kosten in combinatie met de stijgende veiligheid gerichte investeringen, dalende cijfers en diepere mijnen operationele marges te snijden en te bedreigen uitgang," VTB Capital gezegd in een toelichting .