Goud daalt tot 3 - week low on ECB renteverlaging

08-11-2013 15:40

Goud daalde tot een drie weken op donderdag , omkeren vroege winsten te eindigen beneden bijna 1 procent op de borden van de sterke Amerikaanse economische groei en op rente die de Europese Centrale Bank te snijden tot een laagterecord .
    Het edelmetaal geplaatst winsten nadat de ECB de rente en zei dat het kon nemen ze zakken nog steeds aan het herstel van de eurozone te voorkomen afslaat als de inflatie tuimelt .
 
    Bullion kwam later onder druk te staan ​​als BBP-cijfers VS bleek de economische groei versnelde in het derde kwartaal als bedrijven bijgevuld planken . Maar de traagste groei in consumentenbestedingen in twee jaar voorgesteld een onderliggend verlies van momentum .
 
    Een vlaag van uitzinnige verkooporders kort na de BBP-gegevens kort gehamerd goud prijzen , sturen ze onder $ 1300 per ounce en zet de toon voor de rest van de dag .
    Van 8:40-08:50 EST ( 1340-1350 GMT ) bijna 30.000 percelen werden verhandeld , ongeveer een vijfde van de totale omzet op het moment , Reuters gegevens bleek .
    
    De beurs recente run - up op een betere economische vooruitzichten ook ondermijnd momentum in goud , een traditionele veilige haven , analisten gezegd . De S & P 500 aandelenindex daalde 1,1 procent op donderdag, maar bleef op zeer korte afstand van een recordhoogte
ingesteld vorige week .
    Spot goud daalde met 0,9 procent op $ 1,305.85 per ounce op 16:08 EST ( 2108 GMT ) , na eerdere hit $ 1,298.31 , de laagste prijs sinds 17 oktober
    Amerikaanse goud futures voor december levering neergestreken $ 9,30 op $ 1,308.50 , met handelsvolume ongeveer 15 procent boven het 250 - daags gemiddelde , toonde voorlopige gegevens van Reuters , het omkeren van een recente trend van zwakke omzet .
    Goud prijzen zijn 20 procent gedaald dit jaar op de verwachtingen dat de Federal Reserve zal taper zijn economische stimulans programma .
    Analisten zeggen banen rapport vrijdag in de VS voor de maand oktober kan de meest sprekende inzicht geven in de gevolgen van een regering shutdown vorige maand dat een langere voortzetting van de Fed obligaties te kopen kunnen uitlokken .