De goudprijs stabiel na maandag 's dalen tot 20 - week low

28-11-2013 12:38

Goud futures watertrappen in de vroege handel dinsdag na een wip sessie van de dag ervoor, zelfs als een nieuw onderzoek briefje van UBS UBSN.VX 1,59 % verlaagde koersdoelen en bood weinig steun voor het metaal in de korte termijn .

Handel was licht , met het contract voor de levering van December tot $ 3,10 , of 0,3 % , tot $ 1,244.30 per troy ounce op de Comex metalen uitwisseling .

Prijzen op maandag daalde tot een 20 - week low na de aankondiging van een eerste non-proliferatie akkoord met Iran . Het pact werd gezien als bearish voor goud door beleggers die het edelmetaal zien als een veilige haven als er geopolitieke onzekerheid.

Toch , andere handelaren en analisten geloven dat het Midden-Oosten ontwikkelingen hebben weinig invloed op goud en citeer andere bearish fundamentele factoren , waaronder een gebrek aan de inflatie in de VS en de mogelijke uiteindelijke afbouwen van de Federal Reserve - obligaties kopen stimuleringsprogramma .

In zijn onderzoek nota , UBS geplaatst zijn een maand goud koersdoel naar $ 1180 per ounce en haar drie maanden doelwit op $ 1100 per ounce , het citeren van een gebrek aan ondersteuning van katalysatoren gang en tegenvallende prestaties onder wat moet bullish omstandigheden , waaronder de Amerikaanse dollar zijn geweest zwakte en Amerikaanse fiscale onzekerheid. Goud is een stijging van 5 % van de prijs gegeven in november .

Analisten zei dat goud winsten dinsdag werden waarschijnlijk veroorzaakt door lage handelsvolumes voorafgaand aan het Thanksgiving in de VS "Ik zag niets fundamenteels aan de verhuizing te maken , dus ik vermoed dat het was een oversold stuiteren in een dunne markt , " Peter Hug, wereldwijde handel directeur voor Kitco Metals , zei in een notitie .

Elders in de edele metalen complex , zilver en platina beide steeg licht , met december zilver futures up 3.8 cent, of 0,2 % , tot $ 19,920 per ounce en januari platina stijging van 30 cent tot $ 1,378.10 per ounce. December palladium daalde $ 1,60 , of 0,2 % , tot $ 718,30 .