Goudprijs in euro

18-03-2012 20:40

Gebaseerd op vrijdag London Fix prijzen, heeft goud geleden zijn vierde verlies week van 2012, en de derde in successie.

Vrijdag PM Fix was 1658 dollar per ounce, een verlaging met 1,7% op de laatste vrijdag. Op basis van spotmarktprijzen echter, goud daalde met meer dan 3% voor de week tegen de tijd dat London op vrijdag gesloten. U herinnert zich misschien dat goud rally sterk vorige week kort na de vrijdagmiddag Fixing, die plaatsvond kort na vijftien in Londen.

Zilver viel ook deze week. Vrijdag Dollar Silver Fix was 32,27 dollar, een daling van 4,7% per week.
Goud in Euro's intussen raakte een tien weken laag op vrijdag. Hetzelfde goud voor goudprijsin Sterling. Beide valuta's stegen sterk ten opzichte van de Dollar na de release van de Amerikaanse inflatiecijfers.

De jaarlijkse inflatie van de consumentenprijzen bleef op 2,9% in februari. Maand op maand, maar stegen de prijzen op hun hoogste snelheid in bijna een jaar. Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics zegt dat de meeste van deze is gedaald tot stijgende benzine prijzen. De gasprijzen stegen 6% vorige maand, in vergelijking met een stijging van minder dan 1% in januari.

Ondanks deze inflatoire druk, de Federal Reserve besloten om het monetaire beleid te verlaten in de wacht als het kwam op dinsdag. De Fed meldde dat het verwacht dat het monetaire beleid accommoderend blijft in de nabije toekomst. Er was echter geen duidelijke hint dat verdere stimulans is op de weg, die het enthousiasme getemperd voor goud.

De aandelenmarkten rally op dinsdag, met de Dow slaan niveaus niet meer gezien sinds de back-end van 2007. Eerder op de dag, de Fed de resultaten gepubliceerd van zijn jaarlijkse banksector stress tests. De test, ontwikkeld om te laten zien hoe banken zouden redden in ongunstige omstandigheden, werd aangenomen met 15 van de 19 banken. Ook op dinsdag, JP Morgan Chase bekend dat het zijn dividend in aandelen te verhogen met 20%.

India maakte vrijdag bekend dat zij haar rechten bij invoer een verdubbeling op goud, voor de tweede keer in evenveel maanden. De invoer van geraffineerde goud zal zien hun plicht verhoogd van 2% tot 4%. Niet-geraffineerd goud zal ook haar plicht dubbel, van 1% tot 2%. Sinds het begin van het jaar, hebben Indiase goud invoerrechten effectief verviervoudigd.

Gegevens gepubliceerd door de World Gold Council vorige maand laten zien dat India 969 ton goud geïmporteerd in 2011. India's minister van Financiën beschrijft de recente groei in goud invoer als "een van de belangrijkste drivers" van de handel van India tekort.

Volgende week brengt de meest recente gegevens over Britse inflatie, en als notulen van de Bank van het monetaire beleid vergadering van Engeland eerder deze maand.